Slepice na liškách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 800 g Slepice
  • 150 g Slanina vepřová
  • 10 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 3 g Nové koření celé
  • 300 g Lišky čerstvé
  • 60 g Celer bulvový
  • 60 g Mrkev kořen
  • 60 g Petržel kořen
  • 5 g Sádlo škvařené
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 ks Cibule
  • 2 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • 5 dl Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 565 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 1220 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 139.1 mg
  • Draslík 459.2 mg
  • Vláknina 3372.3 mg
  • Vitamín A 3372.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na sádle osmahneme 1 cibuli nakrájenou na kostičky dozlatova, přidáme nastrouhanou mrkev, celer a petržel, bobkový list, nové koření, sůl a pepř a necháme krátce podusit.

  • 2

    Zatím prošpikujeme slepičí stehna slaninou, osolíme a na rozpáleném oleji opečeme zprudka ze všech stran. Potom vložíme na zeleninový základ, podlijeme vývarem a zakryté necháme dusit asi 45 minut doměkka. Podle potřeby podléváme.

  • 3

    Na másle zpěníme 1 cibuli nadrobno, přidáme nakrájené lišky a orestujeme 6 minut za stálého míchání. Zalijeme smetanou a za občasného promíchání necháme povařit do zhoustnutí. Liškovou směs vmícháme k masu, dosolíme a podáváme.

Komentáře k receptu