Slepice na liškách
Suroviny
- 800 g Slepice
- 150 g Slanina vepřová
- 10 g Sůl
- 4 g Pepř černý mletý
- 3 g Nové koření celé
- 300 g Lišky čerstvé
- 60 g Celer bulvový
- 60 g Mrkev kořen
- 60 g Petržel kořen
- 5 g Sádlo škvařené
- 30 g Máslo čerstvé
- 2 ks Bobkový list
- 2 ks Cibule
- 2 dl Smetana 16% (pochoutková)
- 5 dl Vývar drůbeží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 565 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 32 g
- Sodík 1220 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 139.1 mg
- Draslík 459.2 mg
- Vláknina 3372.3 mg
- Vitamín A 3372.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na sádle osmahneme 1 cibuli nakrájenou na kostičky dozlatova, přidáme nastrouhanou mrkev, celer a petržel, bobkový list, nové koření, sůl a pepř a necháme krátce podusit.
-
2
Zatím prošpikujeme slepičí stehna slaninou, osolíme a na rozpáleném oleji opečeme zprudka ze všech stran. Potom vložíme na zeleninový základ, podlijeme vývarem a zakryté necháme dusit asi 45 minut doměkka. Podle potřeby podléváme.
-
3
Na másle zpěníme 1 cibuli nadrobno, přidáme nakrájené lišky a orestujeme 6 minut za stálého míchání. Zalijeme smetanou a za občasného promíchání necháme povařit do zhoustnutí. Liškovou směs vmícháme k masu, dosolíme a podáváme.