Indické jehněčí se sušeným ovocem
Suroviny
- 100 g Jogurt bílý
- 100 ml Mandle
- 100 ml Mléko polotučné
- 100 ml Ořechy Kešu
- 2.08 ml Tuk
- 50 ml Koriandr čerstvý
- 100 ml Rozinky tmavé
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Kardamom
- 2 kávová lžička Skořice mletá
- 2 kávová lžička Hřebíček
- 5 kávová lžička Mák mletý
- 2 kávová lžička Koriandr mletý
- 0.5 ks Zázvor celý
- 1 ks Skopová krkovička
- 6 stroužek Česnek
- 0.5 kg Cibule
- 1 kg Jehněčí maso
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 662 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 39 g
- Sodík 152 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 137.5 mg
- Draslík 516.4 mg
- Vláknina 11528.7 mg
- Vitamín A 11528.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.6 mg
- Vitamín E 4.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1586.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí nakrájíme na menší nudličky a v misce smícháme společně s půlkou šálku bílého jogurtu. Na pánvi rozpálíme tuk a smažíme na něm cibuli, dokud nám nezhnědne. Okořeníme a celou směs nadále smažíme, dokud nezbude žádné koření na stěnách pánve.
-
2
Ochutíme čerstvě mletým mákem a zamícháme. Přidáme skopové maso a dusíme je, dokud není měkké. Když maso změkne, zalijeme je polovinou šálku zahřátého mléka a zasypeme opraženými oříšky, rozinkami a zalijeme zbývajícím jogurtem. Ozdobíme nakrájeným koriandrem a podáváme horké.