Indické jehněčí klobásky
Suroviny
- 200 ml Tuk
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 2 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Zázvor celý
- 2 ks Kardamom
- 3 ks Hřebíček
- 10 ks Hořčičné semínko
- 3 ks Chilli paprička zelená
- 6 stroužek Česnek
- 0.5 kg Jehněčí maso
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 837 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 69 g
- Sodík 302 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 208.8 mg
- Draslík 440.7 mg
- Vláknina 14725.5 mg
- Vitamín A 14725.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1192.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso opláchneme pod tekoucí vodou a najemno nameleme. Veškeré koření rozemeleme a smícháme s utřeným zázvorem, česnekem, chilli a nadrobno nakrájenou cibulí.
-
2
K masu přidáme vejce a tuto směs důkladně prohněteme. Zpracovanou směs vyválíme na stejně dlouhé válečky, které napíchneme na kovové jehly. Opečeme na grilu a průběžně zaléváme tukem. Když je maso ugrilované, můžeme podávat.