Indické jehněčí klobásky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 ml Tuk
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Zázvor celý
  • 2 ks Kardamom
  • 3 ks Hřebíček
  • 10 ks Hořčičné semínko
  • 3 ks Chilli paprička zelená
  • 6 stroužek Česnek
  • 0.5 kg Jehněčí maso
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 837 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 302 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 208.8 mg
  • Draslík 440.7 mg
  • Vláknina 14725.5 mg
  • Vitamín A 14725.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1192.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso opláchneme pod tekoucí vodou a najemno nameleme. Veškeré koření rozemeleme a smícháme s utřeným zázvorem, česnekem, chilli a nadrobno nakrájenou cibulí.

  • 2

    K masu přidáme vejce a tuto směs důkladně prohněteme. Zpracovanou směs vyválíme na stejně dlouhé válečky, které napíchneme na kovové jehly. Opečeme na grilu a průběžně zaléváme tukem. Když je maso ugrilované, můžeme podávat.

Komentáře k receptu