Džem z čerstvých třešní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 311 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 1 g
- Sodík 12 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 79 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 244.7 mg
- Vláknina 3666.7 mg
- Vitamín A 3666.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2796 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Třešně očistíme, otrháme stopky, důkladně omyjeme a vypeckujeme. Polovinu jich prolisujeme, přemístíme do kastrolu a povaříme. Poté přisypeme cukr a dál vaříme, dokud se nerozpustí.
-
2
Přidáme zbylé třešně a za stálého míchání vaříme, až džem začne rosolovatět. Horký rozdělíme do skleniček, po vychladnutí zavíčkujeme a uložíme na temném a suchém místě.