Smažené jehněčí kuličky
Suroviny
- 500 ml Voda pitná
- 50 ml Tuk
- 100 ml Koriandr čerstvý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Garam masala
- 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
- 8 ks Chilli paprička zelená
- 1 špetka Zázvor mletý
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 7 stroužek Česnek
- 0.25 kg Brambory
- 0.2 kg Jehněčí maso mleté
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 4 polévková lžíce Mouka kukuřičná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 362 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 29 g
- Sodík 268 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 48.4 mg
- Draslík 559.5 mg
- Vláknina 5112.1 mg
- Vitamín A 5112.1 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.9 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso osolíme, posypeme masalou, chilli, koriandrem, zázvorem a nakrájeným česnekem. Důkladně maso prohněteme, aby vstřebalo veškeré ingredience, a necháme jej vařit v malém množství vody. Následně jej přemístíme na pánev, zalijeme olejem a smažíme, dokud maso nepustí veškerou šťávu.
-
2
Oloupeme a omyjeme brambory. Následně je uvaříme a najemno rozmačkáme. Zelené chilli a lístky koriandru nakrájíme. Smícháme je s bramborovou kaší a mletým masem a uhněteme kuličky.
-
3
V misce si připravíme kukuřičnou moučku, kterou smícháme s trochou vody. Kuličky v mouce namáčíme a postupně smažíme na tuku na pánvi, dokud nezezlátnou. Můžeme podávat.