Smažené jehněčí kuličky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 ml Voda pitná
  • 50 ml Tuk
  • 100 ml Koriandr čerstvý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
  • 8 ks Chilli paprička zelená
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 7 stroužek Česnek
  • 0.25 kg Brambory
  • 0.2 kg Jehněčí maso mleté
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Mouka kukuřičná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 362 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 268 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 48.4 mg
  • Draslík 559.5 mg
  • Vláknina 5112.1 mg
  • Vitamín A 5112.1 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso osolíme, posypeme masalou, chilli, koriandrem, zázvorem a nakrájeným česnekem. Důkladně maso prohněteme, aby vstřebalo veškeré ingredience, a necháme jej vařit v malém množství vody. Následně jej přemístíme na pánev, zalijeme olejem a smažíme, dokud maso nepustí veškerou šťávu.

  • 2

    Oloupeme a omyjeme brambory. Následně je uvaříme a najemno rozmačkáme. Zelené chilli a lístky koriandru nakrájíme. Smícháme je s bramborovou kaší a mletým masem a uhněteme kuličky.

  • 3

    V misce si připravíme kukuřičnou moučku, kterou smícháme s trochou vody. Kuličky v mouce namáčíme a postupně smažíme na tuku na pánvi, dokud nezezlátnou. Můžeme podávat.

Komentáře k receptu