Indické jehněčí na šafránu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 ml Tuk
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Šafrán
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 3 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Zázvor celý
  • 6 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 špetka Kmín římský
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.3 l Mléko čerstvé polotučné
  • 0.5 kg Jehněčí kýta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 477 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 315 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 94.4 mg
  • Draslík 774.7 mg
  • Vláknina 5450.5 mg
  • Vitamín A 5450.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso zbavíme nečistot a i s kostí jej nakrájíme na malé kousíčky. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. V hmoždíři zpracujeme chilli, koriandr, zázvor, kmín a česnek.

  • 2

    Na rozehřátém tuku osmahneme cibuli, posypeme kořením z hmoždíře. Následně vložíme na pánev na kolečka nakrájená rajčata a důkladně osmahneme.

  • 3

    Maso vložíme do pánve, posypeme polovinou šafránu a smažíme 5 minut. Následně přidáme muškátový oříšek a muškátový květ. Vše podusíme pod pokličkou, dokud není maso měkké. Když je maso měkké, zalijeme mlékem, ve kterém je rozpuštěn zbytek šafránu. Dosolíme podle chuti.

Komentáře k receptu