Indické jehněčí na šafránu
Suroviny
- 50 ml Tuk
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Šafrán
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 3 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Zázvor celý
- 6 ks Chilli paprička
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Muškátový květ
- 1 špetka Kmín římský
- 3 stroužek Česnek
- 0.3 l Mléko čerstvé polotučné
- 0.5 kg Jehněčí kýta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 477 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 33 g
- Sodík 315 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 94.4 mg
- Draslík 774.7 mg
- Vláknina 5450.5 mg
- Vitamín A 5450.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso zbavíme nečistot a i s kostí jej nakrájíme na malé kousíčky. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. V hmoždíři zpracujeme chilli, koriandr, zázvor, kmín a česnek.
-
2
Na rozehřátém tuku osmahneme cibuli, posypeme kořením z hmoždíře. Následně vložíme na pánev na kolečka nakrájená rajčata a důkladně osmahneme.
-
3
Maso vložíme do pánve, posypeme polovinou šafránu a smažíme 5 minut. Následně přidáme muškátový oříšek a muškátový květ. Vše podusíme pod pokličkou, dokud není maso měkké. Když je maso měkké, zalijeme mlékem, ve kterém je rozpuštěn zbytek šafránu. Dosolíme podle chuti.