Brambory zapečené se sázenými vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 50 g Slanina vepřová
  • 100 g Vepřová uzená plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 317 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 638 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 330.2 mg
  • Draslík 898.5 mg
  • Vláknina 9414.8 mg
  • Vitamín A 9414.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme v osolené vodě a rozmícháme je jako na kaši.

  • 2

    Slaninu drobně nakrájíme, vyškvaříme ji a přidáme jemně nakrájené uzené maso. Krátce osmahneme. Částí slaniny vymastíme zapékací mísu.

  • 3

    Osmahnuté maso se slaninou přimícháme k bramborám, přidáme rozšlehané vejce, osolíme a promícháme.

  • 4

    Směs vložíme do zapékací mísy, lžíci vytvoříme 4 jamky a do každé rozklepneme 1 vejce. Osolíme a dáme zapéci do trouby.

Komentáře k receptu