Brambory zapečené se sázenými vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 317 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 17 g
- Sodík 638 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 330.2 mg
- Draslík 898.5 mg
- Vláknina 9414.8 mg
- Vitamín A 9414.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme v osolené vodě a rozmícháme je jako na kaši.
-
2
Slaninu drobně nakrájíme, vyškvaříme ji a přidáme jemně nakrájené uzené maso. Krátce osmahneme. Částí slaniny vymastíme zapékací mísu.
-
3
Osmahnuté maso se slaninou přimícháme k bramborám, přidáme rozšlehané vejce, osolíme a promícháme.
-
4
Směs vložíme do zapékací mísy, lžíci vytvoříme 4 jamky a do každé rozklepneme 1 vejce. Osolíme a dáme zapéci do trouby.