Máslové knedlíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka pšeničná hrubá
  • 3 kávová lžička Sůl
  • 2.5 l Voda pitná
  • 8 dl Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 864 kcal
  • Sacharidy 119 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 619 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 56 mg
  • Draslík 516.4 mg
  • Vláknina 12250 mg
  • Vitamín A 12250 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1278.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjme, dáme do cca 6 dl vody a uvaříme je doměkka. Uvařené slijeme, necháme vychladnout, pak je oloupeme a nastrouháme do mísy. Přidáme k nim trochu soli a po částech zapracujeme téměř všechnu hrubou mouku. Těsto prohněteme, přidáme 80 g rozehřátého vychladlého másla a těsto zpracujeme. Na zbytkem mouky pomoučeném vále z těsta vyválíme tenké válečky o průměru 3 cm. Nakrájíme je na tenké knedlíčky 1.5 cm široké.

  • 2

    V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a knedlíčky do ní opatrně naházíme. Promícháme, vaříme 3-4 minuty a jakmile knedlíčky vyplavou, vyjmeme je děrovanou naběračkou a okapané dáme do zbytkem másla vymazaného pekáčku. Pečeme v předehřáté troubě na 220°C přibližně 15 minut. Upečené knedlíčky dáme do hlubokých talířů, přelijeme mlékem a podáváme.

Komentáře k receptu