Máslové knedlíčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 864 kcal
- Sacharidy 119 g
- Tuky 33 g
- Sodík 619 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 56 mg
- Draslík 516.4 mg
- Vláknina 12250 mg
- Vitamín A 12250 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1278.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjme, dáme do cca 6 dl vody a uvaříme je doměkka. Uvařené slijeme, necháme vychladnout, pak je oloupeme a nastrouháme do mísy. Přidáme k nim trochu soli a po částech zapracujeme téměř všechnu hrubou mouku. Těsto prohněteme, přidáme 80 g rozehřátého vychladlého másla a těsto zpracujeme. Na zbytkem mouky pomoučeném vále z těsta vyválíme tenké válečky o průměru 3 cm. Nakrájíme je na tenké knedlíčky 1.5 cm široké.
-
2
V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a knedlíčky do ní opatrně naházíme. Promícháme, vaříme 3-4 minuty a jakmile knedlíčky vyplavou, vyjmeme je děrovanou naběračkou a okapané dáme do zbytkem másla vymazaného pekáčku. Pečeme v předehřáté troubě na 220°C přibližně 15 minut. Upečené knedlíčky dáme do hlubokých talířů, přelijeme mlékem a podáváme.