Brownies Ambiente

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 220 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 1 g Sůl
  • 400 g Cukr krupice
  • 200 g Cukr moučkový
  • 500 g Zmrzlina vanilková
  • 30 g Kakao
  • 200 g Brusinky
  • 110 g Čokoláda hořká
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 731 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 112 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 146.5 mg
  • Draslík 175.9 mg
  • Vláknina 2670 mg
  • Vitamín A 2670 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozklepneme do mixeru, s pískovým cukrem je ušleháme do pevné pěny, do které potom přidáme změklé máslo a spolu dohladka vyšleháme.

  • 2

    Nastrouháme kvalitní hořkou čokoládu, nasekáme jádra vlašských ořechů a vyjmeme zrníčka z vanilkové tobolky.

  • 3

    Čokoládu dáme rozpustit ve vodní lázni, přilijeme ji do vaječné směsi. Za stálého míchání postupně přidáváme nasekané vlašské ořechy, hořký kakaový prášek, vanilková zrníčka, špetku soli s moukou a pomalu vše vymícháme na hladké těsto bez hrudek.

  • 4

    Pekáč o rozměrech 25x15 cm vytřeme 20 g másla, vlijeme do něj těsto a dáme do trouby předehřáté na 150 °C péci. Při této teplotě pečeme 40 minut, upečený korpus překlopíme ještě teplý na vál a na dno pekáče položíme vlhkou utěrku. Pekáč sundáme až po vychladnutí.

  • 5

    Vychladlý korpus pokrájíme na 3 cm kostky, které z jedné strany posypeme polovinou moučkového cukru, druhou polovinu cukru smícháme s rozmačkanými čerstvými brusinkami. Pocukrované kostky rozdělíme na talíře a vedle nich navrstvíme terč z brusinek.

  • 6

    Brownies servírujeme s vanilkovou zmrzlinou na brusinkovém terči.

Komentáře k receptu