Grilovaná kuřecí prsa plněná parmskou šunkou a čedarem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 2000 g Kuřecí prsa
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 150 g Olej olivový
  • 10 g Olej olivový
  • 40 g Sůl
  • 10 g Sůl
  • 30 g Pažitka
  • 100 g Šunka parmská
  • 1500 g Špenát listový čerstvý
  • 200 g Chilli paprička
  • 20 g Chilli paprička
  • 10 g Chilli koření mleté
  • 100 g Sýr Čedar
  • 50 g Oříšky piniové
  • 350 g Máslo pomazánkové
  • 350 g Tvaroh jemný
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 880 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 2430 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 206.6 mg
  • Draslík 2586.7 mg
  • Vláknina 18460.7 mg
  • Vitamín A 18460.7 mg
  • Vitamín B6 2.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 102.9 mg
  • Vitamín E 4.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsíčka zbavená kůže očistíme a posypeme mletým chilli kořením. Rozšleháme vejce s mlékem a do směsi vložíme okořeněná prsička na 10 minut odležet, aby si při pečení zachovala šťávu a nevyschla.

  • 2

    Ze sýru čedar nakrájíme 1cm hranolky, dlouhé jako prsíčka, každý hranolek zabalíme do plátku sušené parmské šunky.

  • 3

    Na sebe vyskládáme vždy jedno prsíčko, na něj obalený čedarový hranolek a navrch opět prsíčko. Okraje sklepeme paličkou a sepneme párátky. Porce osolíme, potřeme olivovým olejem a velmi pomalu je opékáme na lávovém grilu tak, aby maso zůstalo uvnitř šťavnaté a sýr byl lehce roztavený, nesmí však téci.

  • 4

    Mezitím v pánvi rozpustíme máslo, přidáme drcené piniové oříšky, nakrájenou cibuli a směs lehce orestujeme. Potom přidáme očištěný listový špenát, nasekané chilli papričky a vše společně opečeme. Špenát rozložíme doprostřed talíře a na něj dáme překrojená prsíčka.

  • 5

    Servírujeme s potato skins Ambiente jako přílohou.

  • 7

    Potato skins Ambiente [47100]:

  • 8

    Větší hladké stejně velké brambory ve slupce důkladně kartáčkem omyjeme a dáme je přibližně na 15 minut (podle velikosti) do trouby rozehřáté na 180 °C.

  • 9

    Upečené brambory po délce rozpůlíme a vydlabeme, aby na slupce zůstala jen tenká vrstva brambor. Vydlabaný vnitřek můžeme použít na šťouchané brambory nebo na bramborovou kaši.

  • 10

    Dále budeme používat jen slupky. Pokapeme je olivovým olejem, posolíme mořskou solí a dáme zapéct na 8 minut do trouby předehřáté na 180 °C.

  • 11

    Mezitím vyšleháme tvaroh s pomazánkovým máslem a nadrobno nakrájíme pažitku a chilli papričky.

  • 12

    Dokřupava opečené brambory naplníme tvarohovou pomazánkou a posypeme směsí pažitky a chilli papriček.

Komentáře k receptu