Grilovaná kuřecí prsa plněná parmskou šunkou a čedarem
Suroviny
- 200 g Cibule
- 2000 g Kuřecí prsa
- 150 g Máslo čerstvé
- 150 g Olej olivový
- 10 g Olej olivový
- 40 g Sůl
- 10 g Sůl
- 30 g Pažitka
- 100 g Šunka parmská
- 1500 g Špenát listový čerstvý
- 200 g Chilli paprička
- 20 g Chilli paprička
- 10 g Chilli koření mleté
- 100 g Sýr Čedar
- 50 g Oříšky piniové
- 350 g Máslo pomazánkové
- 350 g Tvaroh jemný
- 100 ml Mléko polotučné
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 kg Brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 880 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 53 g
- Sodík 2430 mg
- Bílkoviny 66 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 206.6 mg
- Draslík 2586.7 mg
- Vláknina 18460.7 mg
- Vitamín A 18460.7 mg
- Vitamín B6 2.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 102.9 mg
- Vitamín E 4.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsíčka zbavená kůže očistíme a posypeme mletým chilli kořením. Rozšleháme vejce s mlékem a do směsi vložíme okořeněná prsička na 10 minut odležet, aby si při pečení zachovala šťávu a nevyschla.
-
2
Ze sýru čedar nakrájíme 1cm hranolky, dlouhé jako prsíčka, každý hranolek zabalíme do plátku sušené parmské šunky.
-
3
Na sebe vyskládáme vždy jedno prsíčko, na něj obalený čedarový hranolek a navrch opět prsíčko. Okraje sklepeme paličkou a sepneme párátky. Porce osolíme, potřeme olivovým olejem a velmi pomalu je opékáme na lávovém grilu tak, aby maso zůstalo uvnitř šťavnaté a sýr byl lehce roztavený, nesmí však téci.
-
4
Mezitím v pánvi rozpustíme máslo, přidáme drcené piniové oříšky, nakrájenou cibuli a směs lehce orestujeme. Potom přidáme očištěný listový špenát, nasekané chilli papričky a vše společně opečeme. Špenát rozložíme doprostřed talíře a na něj dáme překrojená prsíčka.
-
5
Servírujeme s potato skins Ambiente jako přílohou.
-
7
Potato skins Ambiente [47100]:
-
8
Větší hladké stejně velké brambory ve slupce důkladně kartáčkem omyjeme a dáme je přibližně na 15 minut (podle velikosti) do trouby rozehřáté na 180 °C.
-
9
Upečené brambory po délce rozpůlíme a vydlabeme, aby na slupce zůstala jen tenká vrstva brambor. Vydlabaný vnitřek můžeme použít na šťouchané brambory nebo na bramborovou kaši.
-
10
Dále budeme používat jen slupky. Pokapeme je olivovým olejem, posolíme mořskou solí a dáme zapéct na 8 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
-
11
Mezitím vyšleháme tvaroh s pomazánkovým máslem a nadrobno nakrájíme pažitku a chilli papričky.
-
12
Dokřupava opečené brambory naplníme tvarohovou pomazánkou a posypeme směsí pažitky a chilli papriček.