Čerstvé švestky naložené v lihu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 360 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 1 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 81 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 315 mg
- Vláknina 5600 mg
- Vitamín A 5600 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Švestky omyjeme a otrháme stopky. Cukr rozmícháme ve vodě a svaříme. Přisypeme kyselinu salicylovou, necháme vychladnout a přilijeme líh - arak. Poté vložíme připravené švestky a povaříme.
-
2
Jakmile začnou praskat, vyjmeme je a rozdělíme do sklenic. Nálev necháme vychladnout a zalijeme jím ovoce.
-
3
Sklenice převážeme celofánem a uložíme na temném a studeném místě.