Čerstvé švestky naložené v octě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 323 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 81 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 221 mg
- Vláknina 8975 mg
- Vitamín A 8975 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukr rozmícháme v octě a svaříme. Švestky omyjeme, otrháme stopky a vložíme je do vroucího octového roztoku. Necháme projít varem a ihned odstavíme. Odložíme na studeném místě do druhého dne.
-
2
Poté opět přivedeme k varu, povaříme cca 2 minuty, přidáme skořici, hřebíček a citronovou kůru.
-
3
Švestky rozdělíme do sklenic, nálev ještě znovu povaříme, pěnu vytvořenou na povrchu sebereme a zalijeme ovoce. Po vychladnutí převážeme sklenice celofánem a uložíme na studeném a temném místě.