Srbské vepřové žebírko

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 25 g Sůl
  • 150 g Tuk
  • 1000 g Vepřová pečeně
  • 200 g Paprika sterilovaná
  • 100 g Protlak rajčatový
  • 800 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 451 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 1531 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 86.3 mg
  • Draslík 390.8 mg
  • Vláknina 1160 mg
  • Vitamín A 1160 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou pečeni opláchneme, zbavíme obratlových výčnělků a nasekáme z ní žebírka. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, maso osolíme, opečeme na tuku a vyjmeme.

  • 2

    Na tuku od opékání osmahneme na jemná kolečka nakrájenou cibuli, přidáme rajčatový protlak, vývar a krátce povaříme.

  • 3

    Do základu vložíme opečená žebírka a dusíme téměř doměkka.

  • 4

    Nakonec přidáme nakrájenou papriku, pokrm přisolíme a dodusíme.

Komentáře k receptu