Pstruh servírovaný se studenou koprovou omáčkou
Suroviny
- 800 g Pstruh
- 100 g Kopr čerstvý
- 250 g Zakysaná smetana
- 50 g Estragon
- 50 g Tymián čerstvý
- 50 g Rozmarýn čerstvý
- 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
- 0.5 ks Citrony
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Salát hlávkový
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 4 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Koření grilovací
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Balsamico ocet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 562 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 31 g
- Sodík 538 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 148.2 mg
- Draslík 1845.1 mg
- Vláknina 16105 mg
- Vitamín A 16105 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 140.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pstruhy omyjeme a opatrně osušíme. Rozřízneme je podél páteře, osolíme a vložíme snítku tymiánu a rozmarýnu. Dovnitř do břicha rybu nasypeme grilovací koření. Grilovací tácek z alobalu potřeme lehce olivovým olejem. Rybu grilujeme 5 minut z každé strany.
-
2
Během grilování ryb si nachystáme omáčku. Do misky vlijeme zakysanou smetanu a do ní přidáme nadrobno nasekaný kopr. Mírně osolíme.
-
3
Poté si nachystáme zeleninový salát. Omyté papriky zbavíme středu se semínky a bílého žebroví a pokrájíme je na tenké proužky. Omytá rajčata rozkrájíme na čtvrtky, omytý salát roztrháme na jednotlivé listy. Zakapeme olivovým olejem a balzamikovým octem, přidáme hořčici, sůl, estragon, šťávu z citronu a všechno promícháme dohromady. Servírujeme společně s grilovanou rybou.