Treska s fazolovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 600 g Filé z aljašské tresky
  • 8 g Sůl
  • 20 g Mouka polohrubá
  • 300 g Fazole bílé v rajské omáčce
  • 250 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 40 ml Kečup
  • 0.2 dl Olej olivový
  • 1 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 498 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 867 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 91.3 mg
  • Draslík 32.6 mg
  • Vláknina 2145 mg
  • Vitamín A 2145 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Porce tresky pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme asi hodinu uležet v lednici. Uleželou rybu osušíme papírovou utěrkou, obalíme v hladké mouce a opečeme na rozpáleném olivovém oleji asi 7 minut z každé strany. Přendáme na tác a uchováme v teple. Do výpeku na pánvi nalijeme víno, fazole s rajskou omáčkou, protlak a zahříváme, nevaříme. Nakonec přidáme smetanu smíchanou s moukou, omáčku krátce povaříme do zhoustnutí a použijeme na přelití opečené ryby.

Komentáře k receptu