Treska s fazolovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 498 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 18 g
- Sodík 867 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 91.3 mg
- Draslík 32.6 mg
- Vláknina 2145 mg
- Vitamín A 2145 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Porce tresky pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme asi hodinu uležet v lednici. Uleželou rybu osušíme papírovou utěrkou, obalíme v hladké mouce a opečeme na rozpáleném olivovém oleji asi 7 minut z každé strany. Přendáme na tác a uchováme v teple. Do výpeku na pánvi nalijeme víno, fazole s rajskou omáčkou, protlak a zahříváme, nevaříme. Nakonec přidáme smetanu smíchanou s moukou, omáčku krátce povaříme do zhoustnutí a použijeme na přelití opečené ryby.