Lasagne s mořským ďasem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Cibule
  • 210 g Cuketa
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Mrkev kořen
  • 200 g Pórek
  • 10 g Petržel - nať
  • 80 g Strouhanka
  • 10 g Kopr čerstvý
  • 150 g Fenykl sladký - hlíza
  • 500 g Mořský ďas
  • 400 g Lasagne
  • 500 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 150 ml Vývar rybí
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 125 ml Dolin - Vermouth
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1164 kcal
  • Sacharidy 113 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 536 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 362.9 mg
  • Draslík 1104.2 mg
  • Vláknina 11431.8 mg
  • Vitamín A 11431.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu očistíme a pokrájíme na kostičky. Poté ji všechnu krom cibule dáme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme 15 minut. Česnek oloupeme a nasekáme na jemno. Petržel a kopr nasekáme na jemno. Lasagne uvaříme dle návodu výrobce. Zapékací formu vymažeme máslem.

  • 2

    Olej rozpálíme, přidáme cibuli a poprášíme moukou, za stálého míchání zalijeme vývarem a vermutem. Vmícháme polovinu česneku a lžíci uvařené zeleniny, povaříme 20 minut. Omáčku propasírujeme přes síto, přimícháme smetanu a žloutky. Krátce povaříme, poté dochutíme solí, pepřem, hořčicí, citronovou šťávou a odstavíme z plotny.

  • 3

    Máslo rozpálíme a osmahneme na něm zbytek česneku a strouhanku. Zeleninu smícháme s polovinou omáčky. Plátky lasagní rozprostřeme na dno formy, posypeme strouhankou s česnekem a třetinou zeleniny s omáčkou a plátky mořského ďasa, osolíme a opepříme, posypeme sekaným koprem. Překryjeme další vrstvou lasagní a postup opakujeme, zakončíme vrstvou lasagní, kterou posypeme zbytkem strouhanky a přelijeme zbytkem omáčky. Pečeme 30 minut při 200 °C.

Komentáře k receptu