Sépie s nádivkou
Suroviny
- 180 g Brambory
- 180 g Mrkev kořen
- 50 g Olivy černé
- 50 g Cibulka jarní
- 6 g Tymián čerstvý
- 100 g Mušle slávky
- 300 g Sépie
- 6 g Rozmarýn čerstvý
- 30 ml Olej olivový
- 500 ml Víno červené
- 500 ml Vývar rybí
- 6 ks Fíky sušené
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 4 plátek Chléb pšeničný (bílý)
- 2 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 349 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 11 g
- Sodík 955 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 91 mg
- Draslík 864.2 mg
- Vláknina 7688.8 mg
- Vitamín A 7688.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sépie omyjeme, odřízneme hlavu s chapadly a vyjmeme vnitřnosti. Chapadla nakrájíme na menší kousky a společně s mušlemi povaříme 15 minut ve vroucí vodě. Chleba rozdrobíme. Cibulku nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Mrkev a brambory očistíme a pokrájíme na menší kusy. Bylinky omyjeme a nahrubo natrháme.
-
2
Olej rozpálíme, přidáme cibulku, povařená chapadla, uvařené mušle, fíky, olivy a česnek. Přimícháme polovinu chlebové střídky, osolíme a opepříme. Nádivkou naplníme sépie. Vývar dáme do hrnce, přidáme mrkev, brambory a bylinky. Zalijeme vínem a vaříme do odpaření poloviny tekutiny. Poté vmícháme zbytek chleba, osolíme a opepříme. Vložíme nadívané sépie a dusíme 30 minut v troubě při 180 °C.