Mořský jazyk s oblohou z lilků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Lilek
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 6 g Petržel - nať
  • 1200 g Mořský jazyk
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 503 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 304 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 168 mg
  • Draslík 1341.2 mg
  • Vláknina 8089 mg
  • Vitamín A 8089 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ryby omyjeme, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Poté jednotlivé obalíme v mouce. Česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Lilky omyjeme a nakrájíme na plátky,které obalíme ve zbytku mouky.

  • 2

    Polovinu másla rozpálíme, přidáme česnek a bobkový list a rybu na něm osmažíme dozlatova. Na druhé polovině másla osmažíme plátky lilku, které pak servírujeme se smaženou rybou. Vše necháme okapat na papírovém ubrousku, poté přendáme na talíře a před podáváním posypeme sekanou petrželí.

Komentáře k receptu