Mořský jazyk s oblohou z lilků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 503 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 22 g
- Sodík 304 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 168 mg
- Draslík 1341.2 mg
- Vláknina 8089 mg
- Vitamín A 8089 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ryby omyjeme, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Poté jednotlivé obalíme v mouce. Česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Lilky omyjeme a nakrájíme na plátky,které obalíme ve zbytku mouky.
-
2
Polovinu másla rozpálíme, přidáme česnek a bobkový list a rybu na něm osmažíme dozlatova. Na druhé polovině másla osmažíme plátky lilku, které pak servírujeme se smaženou rybou. Vše necháme okapat na papírovém ubrousku, poté přendáme na talíře a před podáváním posypeme sekanou petrželí.