Vepřové žebírko cikánské
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 579 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 51 g
- Sodík 1395 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 124.3 mg
- Draslík 463.4 mg
- Vláknina 84 mg
- Vitamín A 84 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou pečeni opláchneme, zbavíme obratlových výčnělků a odsekneme z ní žebírka. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme a žebírka potřeme česnekem utřeným se solí. Spolu s plátkem slaniny žebírka rychleji opečeme na tuku a vyjmeme. (Slaninu nakrájíme tak, aby po opečení vznikl tvar hřebínku).
-
2
Do výpeku přidáme rajčatový protlak a vývar, rozšleháme a krátce povaříme.
-
3
Nakonec žebírko přelijeme procezenou šťávou a ozdobíme hřebínkem slaniny.
-
4
Ihned podáváme.