Kynutý koláč se špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1024 kcal
- Sacharidy 104 g
- Tuky 61 g
- Sodík 548 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 104 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1539.7 mg
- Vláknina 19674.8 mg
- Vitamín A 19674.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.9 mg
- Vitamín E 5.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme 200g mouky, droždí, cukr a vodu. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Poté přimícháme zbytek mouky, olej, 1 špetku soli a vypracujeme hladké těsto, které necháme v teple kynout 45 minut. Špenát omyjeme a 30 vteřin necháme spařit ve vroucí vodě. Česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky.
-
2
Na rozpálenou pánev bez tuku dáme piniové oříšky, krátce opražíme, poté přidáme česnek a špenát zbavený přebytečné vody. Osolíme, opepříme a necháme prohřát, poté odstavíme z plotny.
-
3
Těsto vyválíme na vymazaném plechu, potřeme je špenátovou nádivkou a necháme péct 45 minut při 175°C.