Kynutý koláč se špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mouka polohrubá
  • 30 g Droždí
  • 800 g Špenát listový čerstvý
  • 50 g Oříšky piniové
  • 200 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1024 kcal
  • Sacharidy 104 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 548 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 104 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1539.7 mg
  • Vláknina 19674.8 mg
  • Vitamín A 19674.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.9 mg
  • Vitamín E 5.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme 200g mouky, droždí, cukr a vodu. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Poté přimícháme zbytek mouky, olej, 1 špetku soli a vypracujeme hladké těsto, které necháme v teple kynout 45 minut. Špenát omyjeme a 30 vteřin necháme spařit ve vroucí vodě. Česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky.

  • 2

    Na rozpálenou pánev bez tuku dáme piniové oříšky, krátce opražíme, poté přidáme česnek a špenát zbavený přebytečné vody. Osolíme, opepříme a necháme prohřát, poté odstavíme z plotny.

  • 3

    Těsto vyválíme na vymazaném plechu, potřeme je špenátovou nádivkou a necháme péct 45 minut při 175°C.

Komentáře k receptu