Vepřové žebírko se šunkou a vejcem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 651 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 57 g
- Sodík 1322 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 301.5 mg
- Draslík 476.6 mg
- Vláknina 53 mg
- Vitamín A 53 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou pečeni opláchneme, zbavíme obratlových výčnělků a odsekneme z ní žebírka. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, maso osolíme a opepříme.
-
2
Žebírka na tuku rychleji opečeme a vyjmeme.
-
3
Na zbylém výpeku ze žebírek opečeme plátek šunky a zároveň v tvořítku vytřeném trochou tuku připravujeme sázená vejce.
-
4
Nakonec žebírka přelijeme výpekem, ozdobíme opečenou šunkou, sázené vejce položíme navrch a ihned podáváme.