Vepřové řízky plněné šunkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 563 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 42 g
- Sodík 343 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 146 mg
- Draslík 704.3 mg
- Vláknina 1140 mg
- Vitamín A 1140 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové maso rozporcujeme na osm řízků, které omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Na čtyři položíme plátky šunky, posypeme je šalvějí a přikryjeme zbývajícími plátky masa. Na okrajích je k sobě přichytíme párátky.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm z každé strany smažíme 5 minut. Usmažené "dvojité" řízky vyjmeme z pánve a zabalíme do alobalu.
-
3
Do pánve k výpeku vlijeme bílé víno, necháme ho přejít varem, potom přimícháme máslo, omáčku dochutíme pepřem a solí. Vložíme do ní řízky, krátce vše prohřejeme a podáváme.