Pikantní sladká treska
Suroviny
- 800 g Treska aljašská
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Zázvor mletý
- 6 ks Cibulka jarní
- 2 stroužek Česnek
- 3 plátek Ananas
- 1.5 dl Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 257 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 6 g
- Sodík 517 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 74.7 mg
- Draslík 985.3 mg
- Vláknina 3066.5 mg
- Vitamín A 3066.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.2 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek oloupeme a nasekáme najemno. V misce smícháme sójovou omáčku se zázvorem, česnekem a pepřem.
-
2
Tresku omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky a obalíme ji v ochucené sojové omáčce.
-
3
Jarní cibulky omyjeme, bílé části nakrájíme najemno, zelenou nať na kolečka. Ananas nakrájíme na malé kousky.
-
4
Ve větší pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět bílé části nakrájených cibulek. Pak do pánve vmícháme cukr, přilijeme vývar a krátce povaříme.
-
5
Větší část zelené natě cibulek přidáme s kousky ananasu, rybou a zbylou marinádou do pánve, vše promícháme a necháme 10 minut vařit na středním ohni. Směs dochutíme pepřem a solí, rozdělíme na servírovací talíře, posypeme zelenou natí cibulek a podáváme.