Vařená treska s hořčičnou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 294 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 3 g
- Sodík 2096 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 74 mg
- Draslík 1547.5 mg
- Vláknina 11931.5 mg
- Vitamín A 11931.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.6 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Okurky slijeme a necháme v cedníku okapat, lák zachytíme do misky.
-
2
Masox rozmícháme v decilitru vody a necháme přejít varem.
-
3
Do hrnce nalijeme 2 dl vody, 1,5 dl láku z okurek a lžíci vývaru z Masoxu, promícháme, přivedeme k varu, přidáme brambory a vaříme pod pokličkou 10 minut.
-
4
Tresku omyjeme, osušíme, mírně osolíme a přidáme po 10 minutách vaření k bramborám. Pod pokličkou ji s bramborami vaříme dalších 5 minut, pak rybu vyjmeme a uložíme do tepla - například na talíři do mírně vyhřáté trouby.
-
5
Z omytého kopru otrháme jemné snítky. Okapané okurky nakrájíme na větší kousky a s koprem přidáme k bramborám do hrnce. Vše pak důkladně rozšleháme.
-
6
Omáčku dochutíme hořčicí, cukrem, pepřem a solí, přidáme do ní rybu a krátce ještě prohřejeme.
-
7
Vhodnou přílohou je celozrnný chléb a čerstvý listový zelený salát.