Vařená treska s hořčičnou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 1 kostka Masox
  • 300 g Okurky nakládané
  • 400 g Treska aljašská
  • 4 ks Brambory
  • 1 hrst Kopr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 3 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 294 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 2096 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 74 mg
  • Draslík 1547.5 mg
  • Vláknina 11931.5 mg
  • Vitamín A 11931.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.6 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Okurky slijeme a necháme v cedníku okapat, lák zachytíme do misky.

  • 2

    Masox rozmícháme v decilitru vody a necháme přejít varem.

  • 3

    Do hrnce nalijeme 2 dl vody, 1,5 dl láku z okurek a lžíci vývaru z Masoxu, promícháme, přivedeme k varu, přidáme brambory a vaříme pod pokličkou 10 minut.

  • 4

    Tresku omyjeme, osušíme, mírně osolíme a přidáme po 10 minutách vaření k bramborám. Pod pokličkou ji s bramborami vaříme dalších 5 minut, pak rybu vyjmeme a uložíme do tepla - například na talíři do mírně vyhřáté trouby.

  • 5

    Z omytého kopru otrháme jemné snítky. Okapané okurky nakrájíme na větší kousky a s koprem přidáme k bramborám do hrnce. Vše pak důkladně rozšleháme.

  • 6

    Omáčku dochutíme hořčicí, cukrem, pepřem a solí, přidáme do ní rybu a krátce ještě prohřejeme.

  • 7

    Vhodnou přílohou je celozrnný chléb a čerstvý listový zelený salát.

Komentáře k receptu