Telecí pečeně s omáčkou z pomerančů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Hroznové víno
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 8 ks Pomeranče
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Nakládaný zelený pepř
  • 1 kg Telecí plec
  • 1.23 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 377 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 298 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 147.2 mg
  • Draslík 1061.9 mg
  • Vláknina 13889.3 mg
  • Vitamín A 13889.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 145 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pomeranče důkladně omyjeme, kůru ze dvou nastrouháme. Pomeranče rozpůlíme, ze šesti z nich vymačkáme šťávu a smícháme ji s nastrouhanou kůrou. Zbylé dva pomeranče rozdělíme na dílky a odstraníme z nich dělící slupky. Hroznové víno opláchneme studenou vodou, bobule rozpůlíme a odstraníme z nich jadérka. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme lžíci tuku, nakrájenou cibuli na něm necháme zesklovatět, pak přidáme celý pepř, cukr a přilijeme pomerančovou šťávu.

  • 3

    Maso omyjeme a osušíme, potřeme majoránkou, pepřem a solí. V pekáči rozehřejeme zbylý tuk a maso na něm prudce ze všech stran osmažíme. Pekáč s masem vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 220 stupňů a pečeme ho přibližně 1 hodinu. Během pečení poléváme maso výpekem.

  • 4

    Měkkou pečeni vyjmeme a uložíme do tepla. Omáčku z pekáče scedíme do hrnce, vložíme do ní nakrájené hroznové víno a krátce ji prohřejeme.

  • 5

    Maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, ozdobíme plátky pomeranče a podáváme.

Komentáře k receptu