Telecí pečeně s omáčkou z pomerančů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 377 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 9 g
- Sodík 298 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 147.2 mg
- Draslík 1061.9 mg
- Vláknina 13889.3 mg
- Vitamín A 13889.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 145 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pomeranče důkladně omyjeme, kůru ze dvou nastrouháme. Pomeranče rozpůlíme, ze šesti z nich vymačkáme šťávu a smícháme ji s nastrouhanou kůrou. Zbylé dva pomeranče rozdělíme na dílky a odstraníme z nich dělící slupky. Hroznové víno opláchneme studenou vodou, bobule rozpůlíme a odstraníme z nich jadérka. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
-
2
V hrnci rozehřejeme lžíci tuku, nakrájenou cibuli na něm necháme zesklovatět, pak přidáme celý pepř, cukr a přilijeme pomerančovou šťávu.
-
3
Maso omyjeme a osušíme, potřeme majoránkou, pepřem a solí. V pekáči rozehřejeme zbylý tuk a maso na něm prudce ze všech stran osmažíme. Pekáč s masem vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 220 stupňů a pečeme ho přibližně 1 hodinu. Během pečení poléváme maso výpekem.
-
4
Měkkou pečeni vyjmeme a uložíme do tepla. Omáčku z pekáče scedíme do hrnce, vložíme do ní nakrájené hroznové víno a krátce ji prohřejeme.
-
5
Maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, ozdobíme plátky pomeranče a podáváme.