Jemné kávové řezy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 50 g Poleva čokoládová
  • 50 g Cukr moučkový
  • 5 g Káva zrnková
  • 200 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 g Čokoláda hořká
  • 50 ml Káva Espresso
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 603 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 28 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 122.6 mg
  • Draslík 47.9 mg
  • Vláknina 225 mg
  • Vitamín A 225 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čokoládu nalámeme na kousky, vložíme je do kávy a v hrnci na mírném ohni ji za stálého míchání necháme rozpustit.

  • 2

    Lžíci směsi kávy s čokoládou utřeme v míse s máslem, cukrem a žloutkem, pak přisypeme mouku a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a uložíme na 15 minut do chladničky.

  • 3

    Zbylou kávovou směs přikryjeme. Uleželé těsto rozválíme na 3 cm silný plát. Z něj pak vykrajujeme malé obdélníky.

  • 4

    Na plech dáme pečící papír, na něj naskládáme vykrájené obdélníky těsta a pečeme je přibližně 10 minut v troubě, předehřáté na 180°C. Upečené i s papírem stáhneme z plechu a necháme je vychladnout.

  • 5

    Kávu s čokoládou promícháme a vždy 2 obdélníky těsta směsí slepíme k sobě. Slepené skládáme těsně vedle sebe na pečící papír.

  • 6

    Ve vodní lázni rozpustíme čokoládovou polevu a řezy jí podle své fantazie ozdobíme. Uprostřed každého uděláme z polevy větší kapku, do které přilepíme zrnko kávy.

  • 7

    Hotové řezy uložíme alespoň na 30 minut do chladna a teprve pak je servírujeme.

Komentáře k receptu