Jemné kávové řezy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 603 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 33 g
- Sodík 28 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 122.6 mg
- Draslík 47.9 mg
- Vláknina 225 mg
- Vitamín A 225 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čokoládu nalámeme na kousky, vložíme je do kávy a v hrnci na mírném ohni ji za stálého míchání necháme rozpustit.
-
2
Lžíci směsi kávy s čokoládou utřeme v míse s máslem, cukrem a žloutkem, pak přisypeme mouku a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a uložíme na 15 minut do chladničky.
-
3
Zbylou kávovou směs přikryjeme. Uleželé těsto rozválíme na 3 cm silný plát. Z něj pak vykrajujeme malé obdélníky.
-
4
Na plech dáme pečící papír, na něj naskládáme vykrájené obdélníky těsta a pečeme je přibližně 10 minut v troubě, předehřáté na 180°C. Upečené i s papírem stáhneme z plechu a necháme je vychladnout.
-
5
Kávu s čokoládou promícháme a vždy 2 obdélníky těsta směsí slepíme k sobě. Slepené skládáme těsně vedle sebe na pečící papír.
-
6
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládovou polevu a řezy jí podle své fantazie ozdobíme. Uprostřed každého uděláme z polevy větší kapku, do které přilepíme zrnko kávy.
-
7
Hotové řezy uložíme alespoň na 30 minut do chladna a teprve pak je servírujeme.