Ovocná kaše z hrušek a jablek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 211 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 0 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 214.8 mg
- Vláknina 10733.3 mg
- Vitamín A 10733.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukr rozmícháme ve vodě a svaříme. Jablka a hrušky oloupeme, rozkrojíme na čtvrtinky a odstraníme jadřince. Vložíme do připraveného nálevu, rychle přivedeme k varu, zmírníme oheň a povaříme. Přilijeme štávu vymačkanou z citronu a zahříváme, až směs zesklovatí a zhoustne. Po vychladnutí podáváme.