Toast s pečeným vepřovým masem na zelném salátu s roketou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 26 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 150 g Zelí hlávkové bílé
  • 150 g Vepřové maso pečené
  • 1 krajíc Chléb celozrnný pšenično-žitný
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Šalvěj čerstvá
  • 2 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Cibule
  • 3 polévková lžíce Roketa
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1307 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 115 g
  • Sodík 410 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 165 mg
  • Draslík 645.7 mg
  • Vláknina 30635 mg
  • Vitamín A 30635 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.3 mg
  • Vitamín E 5.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z pečeného vepřového masa ukrojíme 3-4 plátky, posypeme najemno nasekanými listy šalvěje a nastrouhanou citrónovou kůrou. Maso zabalíme do potravinářské folie a dáme do ledničky na 1 hodinu odpočinout.

  • 2

    Připravíme zelný salát (coleslaw): Bílé zelí nadrobno nakrouháme, nastrouháme oloupanou mrkev a na kolečka pokrájíme cibuli. V misce smícháme majonézu se zelím, mrkví a cibulí, podle chuti osolíme a opepříme, přikryjeme potravinářskou folií a necháme asi půl hodiny rozležet.

  • 3

    Z tmavého celozrnného chleba ukrojíme silný krajíc, který po obou stranách ho opečeme.

  • 4

    Na opečený krajíc navršíme zelný salát a listy rokety, navrch položíme plátky masa, které osolíme a opepříme.

  • 5

    Toast pokapeme olivovým olejem a servírujeme.

Komentáře k receptu