Toast s pečeným vepřovým masem na zelném salátu s roketou
Suroviny
- 150 g Zelí hlávkové bílé
- 150 g Vepřové maso pečené
- 1 krajíc Chléb celozrnný pšenično-žitný
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Šalvěj čerstvá
- 2 kávová lžička Citronová kůra
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Cibule
- 3 polévková lžíce Roketa
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Majonéza
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1307 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 115 g
- Sodík 410 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 165 mg
- Draslík 645.7 mg
- Vláknina 30635 mg
- Vitamín A 30635 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73.3 mg
- Vitamín E 5.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z pečeného vepřového masa ukrojíme 3-4 plátky, posypeme najemno nasekanými listy šalvěje a nastrouhanou citrónovou kůrou. Maso zabalíme do potravinářské folie a dáme do ledničky na 1 hodinu odpočinout.
-
2
Připravíme zelný salát (coleslaw): Bílé zelí nadrobno nakrouháme, nastrouháme oloupanou mrkev a na kolečka pokrájíme cibuli. V misce smícháme majonézu se zelím, mrkví a cibulí, podle chuti osolíme a opepříme, přikryjeme potravinářskou folií a necháme asi půl hodiny rozležet.
-
3
Z tmavého celozrnného chleba ukrojíme silný krajíc, který po obou stranách ho opečeme.
-
4
Na opečený krajíc navršíme zelný salát a listy rokety, navrch položíme plátky masa, které osolíme a opepříme.
-
5
Toast pokapeme olivovým olejem a servírujeme.