Losos s dýní na šafránu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 531 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 32 g
- Sodík 638 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 146.9 mg
- Draslík 1110.8 mg
- Vláknina 11392.2 mg
- Vitamín A 11392.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.8 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dýni slijeme z nálevu a necháme v sítu dobře okapat. Nálev zachytíme do misky. Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na tenké plátky.
-
2
Porce lososa omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, opepříme a osolíme.
-
3
V pánvi rozehřejeme lžíci másla, prudce na něm osmažíme nakrájené cibulky, pak přidáme dýni a ještě chvíli smažíme. Potom přilijeme 1 decilitr nálevu z dýně, vmícháme zakysanou smetanu, opepříme, osolíme a 5 minut vaříme na mírném ohni.
-
4
Zapékací formu vytřeme máslem. Na dno rozložíme směs z pánve, na ni dáme plátky lososa a posypeme je zbylým máslem.
-
5
Formu s lososem na dýni dáme do trouby, předehřáté na 180 stupňů a pečeme 15 minut.