Losos s dýní na šafránu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Dýně sterilovaná
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 800 g Losos - filety
  • 1 kávová lžička Šafrán
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 531 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 638 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 146.9 mg
  • Draslík 1110.8 mg
  • Vláknina 11392.2 mg
  • Vitamín A 11392.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dýni slijeme z nálevu a necháme v sítu dobře okapat. Nálev zachytíme do misky. Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Porce lososa omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, opepříme a osolíme.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme lžíci másla, prudce na něm osmažíme nakrájené cibulky, pak přidáme dýni a ještě chvíli smažíme. Potom přilijeme 1 decilitr nálevu z dýně, vmícháme zakysanou smetanu, opepříme, osolíme a 5 minut vaříme na mírném ohni.

  • 4

    Zapékací formu vytřeme máslem. Na dno rozložíme směs z pánve, na ni dáme plátky lososa a posypeme je zbylým máslem.

  • 5

    Formu s lososem na dýni dáme do trouby, předehřáté na 180 stupňů a pečeme 15 minut.

Komentáře k receptu