Pizza Margherita Ambiente
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 802 kcal
- Sacharidy 108 g
- Tuky 25 g
- Sodík 3769 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 13.6 mg
- Draslík 412 mg
- Vláknina 4532 mg
- Vitamín A 4532 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těsto na pizzu Ambiente:
-
2
Smícháme hladkou mouku, nejraději italskou 00 caputo, s rozdrobeným čerstvým droždím. Osolíme, přilijeme vodu, dobře promícháme a propracováváme rukama v hladké těsto, které se nesmí lepit na ruce. Podle potřeby přiléváme vodu nebo podsypáváme moukou. Těsto necháme aspoň hodinu vykynout.
-
3
Vykynuté těsto rozdělíme na části po cca 300 g. Z jednotlivých kusů těsta vyválíme bochánky, které necháme přiklopené kynout přes noc. Z těsta pak vyválíme tenké základy pro pizzu.
-
4
Nakynuté bochánky těsta rozválíme na jednotlivé pizzy. Těsto tvarujeme výhradně rukama, nikdy nepoužíváme váleček. Drcená rajčata propasírujeme přes hrubý cedník a rajčatovou hmotu rozetřeme doprostřed pizzy. Přidáme celé lístky bazalky, a na hrubé kousky nakrájenou mozzarellu, posypeme strouhaným parmezánem a vše pokapeme směsí olivového a slunečnicového oleje.
-
5
Pizza by se měla péct 1 minutu v peci rozpálené na 500°C, případně 3 minuty v normální troubě vyhřáté na maximum.
-
6
Po vyndání z trouby počkáme asi 20 vteřin, pak pizzy rozkrájíme. Během této doby těsto natáhne chuť a vůni všech ingrediencí.
-
8