Pizza Marinara Ambiente
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 630 kcal
- Sacharidy 109 g
- Tuky 12 g
- Sodík 3450 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 428.7 mg
- Vláknina 5187 mg
- Vitamín A 5187 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těsto na pizzu Ambiente:
-
2
Smícháme hladkou mouku, nejraději italskou 00 caputo, s rozdrobeným čerstvým droždím. Osolíme, přilijeme vodu, dobře promícháme a propracováváme rukama v hladké těsto, které se nesmí lepit na ruce. Podle potřeby přiléváme vodu nebo podsypáváme moukou.
-
3
Těsto necháme aspoň hodinu vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na části (cca 300 g). Z jednotlivých kusů těsta vyválíme bochánky, které necháme přiklopené kynout přes noc. Z těsta pak vyválíme tenké základy pro pizzu.
-
4
Nakynuté bochánky těsta vypracujeme na jednotlivé pizzy. Těsto tvarujeme výhradně rukama, nikdy nepoužíváme váleček. Sterilovaná rajčata propasírujeme přes hrubý cedník a rajčatovou hmotu rozetřeme doprostřed pizzy. Přidáme oloupaný, na tenké plátky nakrájený česnek, celé lístky bazalky, sušené oregano a zakápneme směsí olivového a slunečnicového oleje.
-
5
Pizza by se měla péct 1 minutu v peci rozpálené na 500°C, případně 3 minuty v normální troubě předehřáté na maximum.
-
6
Po vyndání z trouby počkáme asi 20 vteřin, a pak pizzy rozkrájíme. Během této doby těsto natáhne chuť a vůni všech ingrediencí.
-
8