Mexické Enchiladas
Suroviny
- 220 g Sýr Čedar
- 150 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Olej olivový
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Kmín římský
- 1 ks Cibule
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprika červená
- 4 ks Tortilla
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 829 kcal
- Sacharidy 117 g
- Tuky 30 g
- Sodík 515 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 115 g
- Cholesterol 57.8 mg
- Draslík 644.6 mg
- Vláknina 34097.4 mg
- Vitamín A 34097.4 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Příprava omáčky: V pánvi na rozehřátém oleji smažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli 10 minut dozlatova. Přidáme rozmělněný česnek, chilli koření, rajčatový protlak, vodu (nebo vývar) a zvolna povaříme 5 minut. Nakonec omáčku dochutíme solí, pepřem a římským kmínem.
-
2
V jiné pánvi na rozehřátém oleji orestujeme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli a očištěnou, na kostičky nakrájenou papriku doměkka.
-
3
Tortilly rozložíme vedle sebe, každou potřeme lžící omáčky, poklademe směsí cibule a papriky a posypeme nastrouhaným sýrem. Trochu sýru ponecháme na zapékání. Strany těsta přeložíme do středu a tortilly zavineme.
-
4
Závitky urovnáme do vymaštěného pekáče, přelijeme zbylou omáčkou a posypeme zbylým sýrem. Pečeme 15 minut ve středně vyhřáté troubě.
-
5
Enchiladas podáváme jako teplý předkrm.