Zelený salát s vlašskými ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 324 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 26 g
- Sodík 154 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 9.8 mg
- Draslík 287.8 mg
- Vláknina 10663.5 mg
- Vitamín A 10663.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Salát omyjeme, necháme okapat a listy natrháme na kousky.
-
2
Ořechy nasekáme najemno, větší část v misce smícháme s jogurtem a octem, dochutíme pepřem a solí.
-
3
Kousky salátu důkladně s jogurtovou zálivkou promícháme, necháme vychladit a podáváme posypané zbylými nasekanými ořechy.