Francouzský nákyp s třešněmi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 564 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 28 g
- Sodík 82 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 281.1 mg
- Draslík 173.2 mg
- Vláknina 3149 mg
- Vitamín A 3149 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 75.5 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mandle spaříme v horké vodě, oloupeme a najemno umeleme.
-
2
V misce utřeme do pěny cukr s vejci. Do pěny pak postupně vmícháme mléko, smetanu, mouku a mleté mandle. Vytvoříme hladké těsto, které necháme krátce odpočinout.
-
3
Třešně omyjeme, odstraníme stopky a odpeckujeme je.
-
4
Větší zapékací formu vymažeme máslem, rozložíme do ní připravené třešně, posypeme je vanilkovým cukrem a do formy nalijeme těsto.
-
5
Nákyp pečeme 30 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů, až má na povrchu zlatavý nádech.
-
6
Podáme teplý, posypaný moučkovým cukrem.