Francouzský nákyp s třešněmi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mandle
  • 125 g Cukr krupice
  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 150 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 ks Třešně
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Cukr vanilka
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 564 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 281.1 mg
  • Draslík 173.2 mg
  • Vláknina 3149 mg
  • Vitamín A 3149 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 75.5 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mandle spaříme v horké vodě, oloupeme a najemno umeleme.

  • 2

    V misce utřeme do pěny cukr s vejci. Do pěny pak postupně vmícháme mléko, smetanu, mouku a mleté mandle. Vytvoříme hladké těsto, které necháme krátce odpočinout.

  • 3

    Třešně omyjeme, odstraníme stopky a odpeckujeme je.

  • 4

    Větší zapékací formu vymažeme máslem, rozložíme do ní připravené třešně, posypeme je vanilkovým cukrem a do formy nalijeme těsto.

  • 5

    Nákyp pečeme 30 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů, až má na povrchu zlatavý nádech.

  • 6

    Podáme teplý, posypaný moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu