Tuňákový salát s nudlemi
Suroviny
- 200 g Nudle skleněné
- 400 g Tuňák v oleji
- 200 g Rajčata sušená sterilovaná
- 1 ks Salát kadeřavý
- 2 ks Cibule červená
- 1 ks Chilli paprička
- 2 dl Vývar zeleninový
- 1 polévková lžíce Olej chilli
- 5 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 4 polévková lžíce Mandle loupané
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 623 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 23 g
- Sodík 810 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 18.9 mg
- Draslík 1246.7 mg
- Vláknina 10593 mg
- Vitamín A 10593 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 69.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Skleněné nudle dáme do misky, zalijeme vroucím zeleninovým vývarem a necháme 6 - 10 minut dojít. Potom přecedíme, necháme okapat.
-
2
Tuňáka z konzervy zcedíme z nálevu, vložíme do misky, sušená rajčata drobně pokrájíme a přidáme k rybě. Přimícháme chilli olej, sójovou omáčku a necháme 10 minut marinovat.
-
3
Salátové listy (např. Escarolle) omyjeme a necháme okapat. Očistíme červenou cibuli, rozpůlíme, pokrájíme na tenké proužky. Omytou chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek, nakrájíme na tenké nudličky. Petrželku s pažitkou omyjeme. Pažitku drobně rozkrájíme, z petrželky otrháme lístky. Loupané mandle nasucho opražíme v teflonové pánvi do zlatova.
-
4
Na talíře položíme listy salátu, cibuli, chilli papričku, na salát skleněné nudle, marinovaného tuňáka s rajčaty, salát pokapeme zbývající marinádou, ozdobíme bylinkami, mandlemi a podáváme.