Dušený chřest s rajčaty a artyčoky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 145 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 7 g
- Sodík 181 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 863.6 mg
- Vláknina 20272.2 mg
- Vitamín A 20272.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.1 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chřest omyjeme, oloupeme, odkrojíme konce, výhonky nakrájíme šikmo na delší kousky. Rajčata spaříme v horké vodě, oloupeme, rozřízneme, odstraníme semínka, dužninu pokrájíme na malé kousky.
-
2
Z artyčoků odlomíme dlouhé stopky, odstraníme vnější tvrdé listy, odkrojíme špičky zbývajících lístků, podélně je rozčtvrtíme a pokapeme citronovou šťávou.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej, prudce na něm za občasného míchání osmažíme artyčoky, poté zmírníme oheň, přidáme chřest, opepříme, osolíme a smažíme ještě 5 minut. Do pánve přisypeme nakrájená rajčata, vše ještě 5 minut při občasném zamíchání smažíme. Přidáme nakrájenou petrželku, dochutíme pepřem, solí a podáváme.