Mořské plody v listovém těstě
Suroviny
- 500 g Listové těsto
- 100 g Rajčata
- 150 g Vepřový bok uzený
- 500 g Mořské plody mix
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 6 kávová lžička Pepř 4 barev
- 1 ks Vejce slepičí
- 3 ks Cibulka jarní
- 1 ks Limetka
- 3 stroužek Česnek
- 1 dl Smetana 16% (pochoutková)
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Sezam - semena
- 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
- 1.5 polévková lžíce Citronová šťáva
- 3 polévková lžíce Martell cognac
- 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 973 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 65 g
- Sodík 738 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 135 mg
- Draslík 362.7 mg
- Vláknina 20979.1 mg
- Vitamín A 20979.1 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na dva pláty silné 3-4 mm. Z tvrdého papíru připravíme šablonu ryby, dlouhou přibližně 15 cm. Podle šablony vykrojíme z těsta 8 ryb. Dáme je do trouby na plech s pečícím papírem. Potřeme je rozšlehaným vajíčkem, posypeme pepřem 4 barev a sezamovým semínkem. Dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme dozlatova přibližně 15 minut. „Ryby“ vyjmeme a necháme vychladnout.
-
2
Očistíme a omyjeme jarní cibulku. Pokrájíme ji na tenké kroužky. Oloupaný česnek posekáme nadrobno. Uzený prorostlý bůček nakrájíme na nudličky. Cherry rajčata červená i žlutá omyjeme. Limetku omyjeme, osušíme a nakrájíme na osminky. Rozmarýn a šalvěj omyjeme a nakrájíme nadrobno.
-
3
V pánvi rozpálíme olej s máslem, na něm zpěníme cibuli s česnekem, přidáme uzený bůček a společně restujeme 1-2 minuty. Poté přidáme rozmražené mořské plody (mix), bylinky, promícháme se solí a pepřem. Restujeme 5-6 minut. Přimícháme zakysanou smetanu, koňak, společně vaříme 2-4 minuty a dochutíme šťávou z citrónu.
-
4
Na talíře dáme po jedné "rybě", na těsto rozdělíme horkou směs z mořských plodů a překryjeme je dalšími "rybami". Ozdobíme rajčaty, plátky limetky a servírujeme.