Srnčí maso v bramboráku
Suroviny
- 1000 g Brambory
- 200 g Cibule
- 250 g Slanina vepřová
- 1000 g Srnčí kýta
- 200 g Šunka dušená
- 25 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 2 g Majoránka
- 200 g Žampiony čerstvé
- 300 g Vývar z hovězích kostí
- 200 g Mouka polohrubá
- 40 g Feferony
- 3.2 g Olej slunečnicový
- 150 g Kečup
- 100 ml Víno červené
- 1 ks Vejce slepičí
- 3 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 618 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1866 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 66.3 mg
- Draslík 931.9 mg
- Vláknina 10341.5 mg
- Vitamín A 10341.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné maso ze srnčí kýty nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme, slaninu pokrájíme na nudličky, šunku na menší kostičky, žampiony na plátky, feferonku rozkrojíme, vyškrábneme semínka, zbytek posekáme. Do pánve nasypeme slaninu, rozškvaříme, přidáme cibuli, žampiony, šunku, feferonku, osmahneme, přidáme maso, podlijeme vínem, kečupem a podusíme. Po troškách přiléváme vývar, dusíme do měkka.
-
2
Mezitím připravíme bramboráky: do misky vložíme očištěné a nastrouhané brambory, přidáme utřený česnek, vejce, mouku, ochutíme majoránkou, solí, důkladně promícháme. V pánvi na oleji usmažíme postupně bramboráky, které rozdělíme na talíře. Vždy na jednu polovinu rozložíme masovou směs, druhou polovinu bramboráku na ni překlopíme. Ihned podáváme.