Ryba s jemnou šalotkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Makrela - filety
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Ocet bílý vinný
  • 2 ks Šalotka
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Vývar zeleninový
  • 1 dl Víno bílé
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1004 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 809 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 733.1 mg
  • Draslík 1480.1 mg
  • Vláknina 2924.5 mg
  • Vitamín A 2924.5 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.4 mg
  • Vitamín E 5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 40.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ryby omyjeme, osušíme, potřeme citronovou šťávou a necháme uležet. Šalotky oloupeme a nakrájíme najemno. Petrželku a pažitku omyjeme, necháme okapat a najemno nasekáme. Malou část petrželky ponecháme stranou.

  • 2

    V hrnci smícháme šalotku, bylinky, bílé víno a ocet a necháme krátce vařit. Pak vývar přecedíme do misky, smícháme ho se žloutky a lžící másla, přisypeme bylinky a šalotkou a dochutíme pepřem a solí.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme máslo, osolené a opepřené rybí plátky na něm z každé strany smažíme přibližně 3 minuty, až mají zlatavou barvu.

  • 4

    Ryby rozdělíme na talíře, posypeme nasekanou petrželkou, přidáme k nim omáčku a podáváme.

Komentáře k receptu