Okoun dušený se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 379 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 693 g
- Sodík 595 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 1.8 mg
- Draslík 346.2 mg
- Vláknina 23742.5 mg
- Vitamín A 23742.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, pokapeme citronovu šťávou, přikryjeme a necháme alespoň 15 minut v chladnu.
-
2
Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na delší kousky. Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na kolečka, nať na delší kousky, petrželku omyjeme a nasekáme najemno.
-
3
Ve velké pánvi rozehřejeme olej. Nejdříve na něm za stálého míchání smažíme asi 2 minuty mrkev, pak přidáme jarní cibulku, mícháme a smažíme, až má zlatavou barvu. Do pánve přilijeme zeleninový vývar a ocet, vše důkladně promícháme. Na zeleninu v pánvi rozložíme rybí plátky, opepříme je a osolíme, pod pokličkou necháme 3 minuty z každé strany dusit.
-
4
Rybí plátky dáme na servírovací talíře, posypeme je nasekanou petrželkou, přidáme zeleninu a podáváme.