Okoun dušený se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Okoun - filety
  • 4 ks Mrkev kořen
  • 8 ks Cibulka jarní
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Vývar zeleninový
  • 0.05 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Ocet jablečný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 379 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 693 g
  • Sodík 595 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 1.8 mg
  • Draslík 346.2 mg
  • Vláknina 23742.5 mg
  • Vitamín A 23742.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, pokapeme citronovu šťávou, přikryjeme a necháme alespoň 15 minut v chladnu.

  • 2

    Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na delší kousky. Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na kolečka, nať na delší kousky, petrželku omyjeme a nasekáme najemno.

  • 3

    Ve velké pánvi rozehřejeme olej. Nejdříve na něm za stálého míchání smažíme asi 2 minuty mrkev, pak přidáme jarní cibulku, mícháme a smažíme, až má zlatavou barvu. Do pánve přilijeme zeleninový vývar a ocet, vše důkladně promícháme. Na zeleninu v pánvi rozložíme rybí plátky, opepříme je a osolíme, pod pokličkou necháme 3 minuty z každé strany dusit.

  • 4

    Rybí plátky dáme na servírovací talíře, posypeme je nasekanou petrželkou, přidáme zeleninu a podáváme.

Komentáře k receptu