Divoká kachna s jablky a smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené
  • 250 g Jablka
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 250 g Zelenina kořenová
  • 1200 g Kachna divoká
  • 130 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 557 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1001 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 197.8 mg
  • Draslík 908.7 mg
  • Vláknina 7250 mg
  • Vitamín A 7250 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na osminky, kořenovou zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Vykuchanou a očištěnou kachnu potřeme máslem, břicho naplníme jablky, otvor spíchneme jehlou nebo zašijeme.

  • 2

    V pekáčku na zbytku másla zpěníme kořenovou zeleninu, přiložíme celou nadívanou kachnu, osolíme a pečeme doměkka. Kachnu vyjmeme, naporcujeme a šťávu v pekáčku zjemníme smetanou, provaříme a odstavíme.

  • 3

    Porce kachy s jablky upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme smetanovou omáčkou.

Komentáře k receptu