Divoká kachna s jablky a smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 557 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 30 g
- Sodík 1001 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 197.8 mg
- Draslík 908.7 mg
- Vláknina 7250 mg
- Vitamín A 7250 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na osminky, kořenovou zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Vykuchanou a očištěnou kachnu potřeme máslem, břicho naplníme jablky, otvor spíchneme jehlou nebo zašijeme.
-
2
V pekáčku na zbytku másla zpěníme kořenovou zeleninu, přiložíme celou nadívanou kachnu, osolíme a pečeme doměkka. Kachnu vyjmeme, naporcujeme a šťávu v pekáčku zjemníme smetanou, provaříme a odstavíme.
-
3
Porce kachy s jablky upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme smetanovou omáčkou.