Vaječné omelety s pikantní rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Brokolice
  • 70 g Květák
  • 250 g Krevety tygří - loupané
  • 100 g Rýže Basmati
  • 100 g Baby karotka mražená
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 2 špetka Cukr krupice
  • 2 špetka Zázvor mletý
  • 2 špetka Pepř citronový
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 1 l Voda pitná
  • 5 dl Voda pitná
  • 0.08 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.5 polévková lžíce Citronová kůra
  • 2 polévková lžíce Sirup zázvorový
  • 1 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 200 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 601 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 311.4 mg
  • Draslík 228 mg
  • Vláknina 3109.7 mg
  • Vitamín A 3109.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci přivedeme k varu 1 litr vody s 1 lžící soli, promytou rýži Basmati uvaříme podle návodu. Rozmrazené malé krevetky očistíme a omyjeme. Vložíme je do vroucí vody s 0.5 lžičky soli a znovu, od doby varu, je vaříme 3-4 minuty (víc ne). Když jsou mléčně růžové, jsou uvařené. (Vyjmeme jednu, rozlomíme, abychom zjistili, že jsou uvařené.) Vybereme je sítem, necháme okapat a vložíme do mísy.

  • 2

    V hrnci přivedeme k varu 5 dl vody s 0,5 lžičky soli a lžičkou citrónové šťávy. Mraženou baby karotku, omytou brokolici a květák povaříme 4 minuty, vyjmeme ji sítem, necháme okapat, brokolici s květákem rozděláme na malé růžičky (bez stonků), baby karotku nakrájíme na malé kostičky. Zeleninu a uvařenou rýži přidáme ke krevetkám.

  • 3

    Přidáme k nim rýžové víno, zázvorový sirup, citronovou kůru, citronový pepř a cukr podle chuti (nemusí být). Rýžovou směs promícháme a v dlaních vytvarujeme 4 malé kuličky.

  • 4

    Do mísy dáme 4 vejce, lžičku soli, mletý zázvor a bílý pepř. Vejce s přísadami vyšleháme. V pánvi rozpálíme máslo a z vyšlehaných vajíček usmažíme dozlatova 4 tenké palačinky. Usmažené rozložíme na mísu. Omyjeme jarní cibulku s delší zelenou natí (budeme potřebovat 4 stonky natě).

  • 5

    Každou rýžovou kuličku položíme na střed palačinky. Nad kuličkou svážeme palačinky zelenou natí z jarní cibulky tak, že vytvoříme malé váčky (pytlíky), položíme je na talířky a servírujeme.

Komentáře k receptu