Klasická česká sekaná

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Vepřové maso mleté
  • 250 g Hovězí maso mleté
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 2.5 dl Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 446 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 112 g
  • Sodík 302 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 95.8 mg
  • Draslík 511.3 mg
  • Vláknina 4033.9 mg
  • Vitamín A 4033.9 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Housky necháme chvíli namočené ve vlažné vodě, pak je důkladně vymačkáme. Cibuli oloupeme, mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Petrželku opláchneme a nasekáme najemno.

  • 2

    V pánvi na rozehřátém másle podusíme pod pokličkou nakrájenou mrkev, cibuli a petrželku.

  • 3

    V míse dobře promícháme oba druhy mletého masa, vejce, vymačkané housky a dušenou zeleninu. Masovou směs dochutíme rajčatovým protlakem, majoránkou, pepřem a solí. Vytvaruje z ní šišku, tu vložíme do vymazané zapékací formy nebo pekáče a pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů 30 minut. Potom k sekané přilijeme vývar a pečeme ještě dalších 30 minut.

  • 4

    Upečenou sekanou nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší nebo bramborami, přelité výpekem.

Komentáře k receptu