Uzený losos s hořčičnou omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Losos uzený
  • 2 hrst Kopr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • 0.6 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 419 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 234 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 137.6 mg
  • Draslík 873.4 mg
  • Vláknina 631.8 mg
  • Vitamín A 631.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kopr opláchneme a nakrájíme najemno. V míse smícháme hořčici, ocet, cukr, olej s nakrájeným koprem, dochutíme pepřem a solí. V pánvi rozehřejeme máslo a na něm krátce prohřejeme uzeného lososa.

  • 2

    Plátky ryby rozdělíme na talíře a zalijeme omáčkou.

  • 3

    Vhodnou přílohou jsou vařené nebo restované brambory, ale i pečivo.

Komentáře k receptu