Smažené rybí filé s cibulovou majonézou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 538 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 26 g
- Sodík 380 mg
- Bílkoviny 111 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 127.2 mg
- Draslík 134.4 mg
- Vláknina 2603 mg
- Vitamín A 2603 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno. Pažitku opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a pokrájíme nadrobno, vejce v misce rozšleháme.
-
2
Smícháme v misce majonézu s polovinou rozkrájené cibule, podle chuti opepříme, osolíme.
-
3
Rybí filé krájíme na porce, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.
-
4
V pánvi rozehřejeme olej, zpěníme na něm zbylou cibuli, filé prudce opečeme z obou stran. Pak oheň zmírníme a filé pomalu dopečeme do měkka. Během pečení porce alespoň dvakrát obrátíme, a vždy je při obracení potíráme máslem.
-
5
Podáváme posypané pažitkou s vařenými bramborami a cibulovou majonézou.