Smažené rybí filé s cibulovou majonézou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Máslo čerstvé
  • 100 g Strouhanka
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý celý
  • 1 kg Filé rybí
  • 0.5 polévková lžíce Olej olivový
  • 5 polévková lžíce Majonéza
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 538 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 380 mg
  • Bílkoviny 111 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 127.2 mg
  • Draslík 134.4 mg
  • Vláknina 2603 mg
  • Vitamín A 2603 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno. Pažitku opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a pokrájíme nadrobno, vejce v misce rozšleháme.

  • 2

    Smícháme v misce majonézu s polovinou rozkrájené cibule, podle chuti opepříme, osolíme.

  • 3

    Rybí filé krájíme na porce, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme olej, zpěníme na něm zbylou cibuli, filé prudce opečeme z obou stran. Pak oheň zmírníme a filé pomalu dopečeme do měkka. Během pečení porce alespoň dvakrát obrátíme, a vždy je při obracení potíráme máslem.

  • 5

    Podáváme posypané pažitkou s vařenými bramborami a cibulovou majonézou.

Komentáře k receptu