Rybí filé smažené na pórku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Máslo čerstvé
  • 100 g Strouhanka
  • 1 ks Pórek
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 kg Filé rybí
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.27 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 421 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 287 mg
  • Bílkoviny 112 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 127.2 mg
  • Draslík 223.4 mg
  • Vláknina 4363 mg
  • Vitamín A 4363 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pórek omyjeme. Polovinu nakrájíme velmi jemně, polovinu rozkrájíme na kolečka. Na jemno krájený pórek smícháme s rozpuštěným máslem, vejce rozšleháme metlou v misce.

  • 2

    Rybí filé nakrájíme na porce, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.

  • 3

    Na pánvi rozehřejeme olej, v něm krátce osmahneme kolečka pórku, potom prudce z obou stran opečeme filé. Zmírníme oheň, filé pomalu pečeme do měkka. Během pečení porce několikrát obrátíme, vždy je při obracení potřeme rozpuštěným máslem s pórkem.

  • 4

    Podáváme pokapané citronovou šťávou s vařenýni bramborami.

Komentáře k receptu