Rybí filé smažené na pórku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 9 g
- Sodík 287 mg
- Bílkoviny 112 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 127.2 mg
- Draslík 223.4 mg
- Vláknina 4363 mg
- Vitamín A 4363 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pórek omyjeme. Polovinu nakrájíme velmi jemně, polovinu rozkrájíme na kolečka. Na jemno krájený pórek smícháme s rozpuštěným máslem, vejce rozšleháme metlou v misce.
-
2
Rybí filé nakrájíme na porce, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.
-
3
Na pánvi rozehřejeme olej, v něm krátce osmahneme kolečka pórku, potom prudce z obou stran opečeme filé. Zmírníme oheň, filé pomalu pečeme do měkka. Během pečení porce několikrát obrátíme, vždy je při obracení potřeme rozpuštěným máslem s pórkem.
-
4
Podáváme pokapané citronovou šťávou s vařenýni bramborami.