Medovo-sýrové kornoutky
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 g Sýr Lučina - termizovaný
- 200 g Tvaroh jemný
- 50 g Hera
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 2 kávová lžička Mandle plátky
- 3 ks Vejce slepičí
- 2 ks Cibulka jarní
- 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 dl Voda pitná
- 4 polévková lžíce Med včelí
- 4 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 624 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 42 g
- Sodík 192 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 202.3 mg
- Draslík 274 mg
- Vláknina 2815 mg
- Vitamín A 2815 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve připravíme těsto. Do mísy dáme měkké máslo s Herou, med a vyšleháme pěnu. Za stálého šlehání přidáme vejce a šleháme do doby, až se vše důkladně spojí. Přidáme prosátou hladkou mouku s práškem do pečiva, sůl, pepř, mletý zázvor a vlažnou vodu. Vše důkladně promícháme na hladké těsto.
-
2
Umícháme krém: omyjeme jarní cibulku, podélně ji rozřízneme, nakrájíme nadrobno a dáme do mísy. Přidáme měkký tvaroh, smetanu, omytou a drobně pokrájenou pažitku s petrželkou a žervé sýr Lučinu.
-
3
Plátky anglické slaniny osmažíme v teflonové pánvi dozlatova. Na omastku po slanině osmažíme dozlatova plátky mandlí.
-
4
Rozpálíme formu na přípravu vaflí a postupně v ní upečeme plátky těsta. Teplé upečené plátky stočíme do kornoutků, naplníme je tvarohovým krémem, ozdobíme mandlemi a anglickou slaninou. Kornoutky podáváme studené.