Mražené broskve slazené cukrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 10 g Kyselina citrónová
  • 350 g Cukr krystal
  • 2 l Voda pitná
  • 1 kg Broskve
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 291 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 14 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 74 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 317.8 mg
  • Vláknina 5000 mg
  • Vitamín A 5000 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Broskve spaříme vroucí vodou. Poté vložíme do studené vody a oloupeme. Rozkrojíme na poloviny, odstraníme pecky a necháme osušit.

  • 2

    Mezitím smícháme cukr s kyselinou citronovou a směsí připravené broskve posypeme. Necháme odstát, až se uvolní šťáva.

  • 3

    Ovoce i se vzniklým sirupem rozdělíme do mrazicích obalů a uzavřeme. Zamrazíme a uchováme v mrazáku.

Komentáře k receptu