Mražené broskve slazené cukrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 291 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 0 g
- Sodík 14 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 74 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 317.8 mg
- Vláknina 5000 mg
- Vitamín A 5000 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Broskve spaříme vroucí vodou. Poté vložíme do studené vody a oloupeme. Rozkrojíme na poloviny, odstraníme pecky a necháme osušit.
-
2
Mezitím smícháme cukr s kyselinou citronovou a směsí připravené broskve posypeme. Necháme odstát, až se uvolní šťáva.
-
3
Ovoce i se vzniklým sirupem rozdělíme do mrazicích obalů a uzavřeme. Zamrazíme a uchováme v mrazáku.