Kapr v omáčce
Suroviny
- 650 g Kapr obecný
- 100 g Máslo čerstvé
- 200 g Sýr Eidam cihla 45%
- 30 g Kopr čerstvý
- 100 g Krabí tyčinky
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Vejce slepičí
- 3 dl Víno bílé
- 0.5 dl Citronová šťáva
- 1 dl Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 903 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 70 g
- Sodík 1209 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 250.6 mg
- Draslík 808.6 mg
- Vláknina 481.3 mg
- Vitamín A 481.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.7 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapra očistíme, omyjeme ve studené vodě, nakrájíme na podkovy silné 2 cm. Naskládáme je na olejem vymazaný plech, osolíme, pokapeme olejem, potom citronovou šťávou a zatím necháme stranou.
-
2
Omáčka: v mixéru rozmixujeme víno, krabí tyčinky, přidáme máslo a vejce, olej, podle chuti sůl, pepř a ještě rozmixujeme. Do rozmixované omáčky přidáme nasekaný kopr, zamícháme a omáčkou polijeme ryby na plechu. Nakonec je posypeme nastrouhaným sýrem a vložíme do nahřáté trouby. Pečeme 20-25 minut.
-
3
Upečené vytáhneme z trouby, necháme 10 minut přikryté uležet a potom dělíme porce na jednotlivé talíře a podáváme.