Pálivá zeleninová směs s tofu
Suroviny
- 90 g Ořechy Kešu
- 300 g Sýr sójový - Tofu
- 175 g Mungo klíčky
- 175 ml Vývar zeleninový
- 2 kávová lžička Chilli omáčka
- 1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
- 2 ks Mrkev kořen
- 4 ks Žampiony čerstvé
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Cibule červená
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 358 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 191 g
- Sodík 414 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 0.8 mg
- Draslík 1082.8 mg
- Vláknina 18446 mg
- Vitamín A 18446 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.5 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tofu nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli a mrkev nakrájíme na kolečka a očištěnou papriku na nudličky. Oloupaný celer a očištěné žampiony nakrájíme na plátky.
-
2
Ve woku rozpálíme olej a pražíme na něm oříšky dozlatova asi 1/2 minuty. Vyjmeme je na talíř.
-
3
Do woku vsypeme tofu, dozlatova orestujeme a vyjmeme. Do výpeku vsypeme cibuli a mrkev, 5 minut restujeme, přidáme papriku, celer a žampiony. Restujeme další 4 minuty. Nakonec přidáme výhonky mungo a restujeme ještě 2 minuty.
-
4
Do pánve vrátíme oříšky, tofu a vše zakapeme chilli omáčkou.
-
5
V misce smícháme sójovou omáčku s maizenou a spolu s vývarem přilijeme ke směsi. Necháme 2-3 minuty zprudka probublat.
-
6
Vhodnou přílohou je dušená rýže nebo čínské nudle.